Bästa ryggsäcken för studier (Ryggsäckar för studenter)

Studentbostaden, 30 oktober 2022

Artikeln innehåller reklam genom annonslänkar.

Det finns tusentals ryggsäckar på marknaden, vilket gör att det kan vara svårt att veta vilken som är bäst för dina studier. När du väljer en ryggsäck för studier behöver du vanligtvis tänka på storleken, typ av material, fack och pris.

I den här artikeln ger vi dig några tips om vad du ska leta efter i en ryggsäck för studier, samt några av våra bästa val.

Bästa ryggsäckarna för studenter

Det finns flera bra ryggsäckar som passar bra för dig som går på gymnasiet eller är student på högskolan.

Nedan går vi igenom några av våra favoriter som är väldigt populära bland studenter:

1. Herschel Little America

Herschel Little America

Herschel Little America har länge varit en av de mest populära ryggsäckarna för studenterna, och det finns goda skäl till varför. Det är en högkvalitativ ryggsäck med en enkel design som är perfekt för skolan och daglig användning.

Ryggsäcken är tillverkad av slitstark polyester och bomull och har en vadderad bärbar datorhylsa som passar de flesta bärbar dator. Den har även en liten ficka med dragkedja där du kan förvara småsaker som du snabbt vill komma åt.

Herschel Little America-ryggsäcken finns i flera olika färger, så du kan välja den som passar bäst till din stil.

Gå till Herschel Little America!

2. Sandqvist Bernt

Sandqvist Bernt

Under det senaste året så har ryggsäcken Sandqvist Bernt blivit allt mer populär. Det är en funktionell och vattenavvisande och tillverkas av 100% återvunnen polyester och patchdetaljer av läder.

Den har ett 13 tum laptopfack på baksidan och rymmer upp till 25 L. De mångsidiga och praktiska funktionerna tillsammans med traditionella läderdetaljer gör denna väska till en modern klassiker för universitet eller kortare dagsutflykter.

Ryggsäcken har dessutom två yttre flaskfickor så att du får plats med både vattenflaska och kaffemuggen. Den har också två inre meshfickor.

Gå till Sandqvist Bernt!

3. The North Face (VAULT UNISEX)

The North Face ryggsäck

North Face Vault-ryggsäcken är en bra allroundryggsäck som kan användas både till skolan och på kortare vandringar. Den är tillverkad av slitstark polyester och har en bekväm, vadderad ryggpanel.

Huvudfacket rymmer alla dina läroböcker och andra föremål som du behöver för dina studier. Ryggsäcken har även ett datorfack som passar upp till 17-tum bärbara datorer.

Ytterfacket på ryggsäcken är utmärkt för att förvara mindre föremål såsom pennor, laddare eller din telefon.

Gå till The North Face!

4. Kånken Laptop 15 tum

Kånken Laptop 15 tum

Kånken är en populär ryggsäck som funnits med väldigt länge. Ryggsäcken har funnits sen 1978 och det är en populär ryggsäck bland studenter som letar efter en funktionell och snygg ryggsäck.

Ryggsäcken är tillverkad av slitstark vinyl och har en vadderad bärbar datorhylsa som passar upp till 15-tums bärbara datorer. Den har också en ficka med dragkedja på framsidan där du kan förvara mindre föremål.

Ryggsäcken finns också i flera olika färger, så att du kan välja den som passar bäst till din stil.

Gå till Kånken Laptop 15 tum!

Saker att tänka på när du väljer ryggsäck

När du väljer en ryggsäck för dina studier på antingen gymnasiet eller universitet så behöver du att ta hänsyn till följande faktorer:

Storlek

Ryggsäckar finns i flera olika storlekar och du vill självklart välja en ryggsäck som inte är för stor eller för liten.

Ryggsäcken ska vara tillräckligt stor så att du får plats med allt du behöver för dina studier, t.ex. läroböcker, anteckningsblock, en bärbar dator och andra mindre saker. Men samtidigt vill du inte ha en ryggsäck som är så stor att den blir besvärlig att bära runt på.

En ryggsäck som har en kapacitet på 20-30 liter brukar normalt sätt vara tillräckligt. Se även till att välja en ryggsäck som har ett datorfack.

Typ av material

Ryggsäckar finns i olika material och om du vill ha en ryggsäck som ska hålla under lång tid kan det vara smart att välja en tillverkad av ett robust material som nylon eller polyester.

En del ryggsäckar är också vattentåliga, vilket kan vara en bra funktion om du exempelvis brukar cykla till skolan.

Antal fack

Antal fack brukar också vara en viktig faktor när man väljer ryggsäck.

En ryggsäck med flera fack kan vara mycket praktisk eftersom den hjälper dig att organisera dina saker och hålla dem åtskilda från varandra.

Som mist vill du gärna ha ett ryggsäck som har ett datorfack och ett mindre fack där du kan förvara mindre saker såsom pennor och andra småsaker för dina studier.

Utseende

Utseende är en annan viktig faktor för många människor när de väljer ryggsäck

En del vill ha en funktionell ryggsäck som inte är för tjusig, medan andra vill ha en ryggsäck som är snygg och som gör ett uttalande. Allt handlar om personliga preferenser.

Om du däremot inte bryr dig så mycket om utseendet eller om du vill ha en ryggsäck som håller i många år kan det vara en bra idé att välja en mer dämpad design.

Pris

När man köper en ryggsäck så behöver man att ta hänsyn till sin budget. Ryggsäckar kan kosta mellan 200 kronor till över flera tusen.

De dyrare ryggsäckarna brukar vanligtvis vara att högre kvalitet och tillverkade av mer hållbara material. Men det betyder inte att du inte kan hitta en bra ryggsäck till ett lägre pris.

Vanligtvis brukar det gå att hitta bra ryggsäckar till ett pris på runt 1000 kronor. Men allt beror på vad du behöver och vill ha av en ryggsäck.