Hedvigs hemförsäkring - Recension och omdöme

Studentbostaden, 25 juni 2022

Artikeln innehåller annonslänkar till Hedvig.

Som student letar du alltid efter sätt att spara pengar. Och när det gäller försäkringar finns det några alternativ som kan ge dig bra rabatter. Ett av dessa alternativ är Hedvigs studentförsäkring.

Hedvigs erbjuder en av de populäraste hemförsäkringarna för studenter för så lite som 49kr/mån vilket gör dem till det billigaste alternativet på marknaden. Och om du bjuder in vänner till Hedvig får du ytterligare 10 kr rabatt på din premie per vän som också skaffar Hedvig.

I denna artikeln kommer vi gå igenom Hedvigs hemförsäkring som riktar sig mot studenter för att ta reda på om det kan vara något för dig.

Vad ingår i Hedvigs hemförsäkring?

I Hedvigs hemförsäkring ingår de vanliga förmånerna såsom ansvarsskydd, egendomsskydd vid skador och stöld, ersättning för merkostnader, reseskydd, rättsskydd och överfallsskydd.

Ansvarsskydd innebär personligt ansvar, ansvar för sällskapsdjur och ansvar för hyresvärden. Så om du råkar förstöra något eller om ditt husdjur skadar någon annans egendom är du försäkrad. I dessa och liknande fall kan du då höra av dig till oss så ersätter vi ägaren åt dig.

Egendomsskydd för skador och stöld skyddar dina ägodelar vid brand, vattenskador, inbrott och vandalism. Och om något stjäls från ditt hem ersätter Hedvig det med nya saker. I detta ingår alltså också en drulleförsäkring.

Hedvigs hemförsäkring innehåller dessutom ett reseskydd som ersätter dig om din resa blir försenad eller inställd.

Deras rättsskydd gäller i tvister som prövas i tingsrätt, hovrätt eller Högsta domstolen. Ersättningen kan exempelvis användas till att anlita en advokat om du hamnar i en vårdnads-, arvs- eller fastighetstvist.

Nedan ser du lite annan information om deras hemförsäkring:

  • Dina saker är försäkrade upp till 200 000 SEK
  • Självrisk för drulleskador: 1 500 SEK
  • Drulle är inkluderat
  • Reseförsäkring på 45 dagar per resa
  • Ingen bindningstid

Gå till Hedvigs studentförsäkring!

Ingår olycksfallsförsäkring i deras hemförsäkring?

Nej, olycksfallsförsäkring ingår inte i Hedvigs hemförsäkring och på grund av detta väljer många studenter att också lägga till deras olycksfallsförsäkring.

En olycksfallsförsäkring är exempelvis bra att ha vid bland annat ärr- och tandskador. Om du skadar dig själv vid ett fall eller får en hjärnskakning i en bilolycka täcks dina sjukvårdskostnader.

Vad kostar Hedvigs hemförsäkring?

Hedvig har en väldigt billig hemförsäkring för studenter och den kostar endast 49 kr per månad för dig som är student. Det gör den till det billigaste alternativet på marknaden.

Självrisken ligger vanligtvis på 1500 kronor och brukar dras av från den ersättning som vi betalar ut.

Många väljer även att lägga till deras olycksfallsförsäkring och då kommer självklart också en liten kostnad att tillkomma.

Om du bjuder in vänner till Hedvig får du ytterligare 10 kr rabatt på din premie per vän som också skaffar Hedvig.

Detta innebär att om du lyckas få 5 vänner att börja använda Hedvig kommer du i princip kunna få hemförsäkringen gratis.

Är Hedvigs hemförsäkring bra?

Ja, Hedvig är en väldigt bra och billig hemförsäkring för studenter. Den har alla de viktigaste förmånerna som man behöver och är dessutom en av de billigaste på marknaden.

Hedvig är dessutom en mycket enkel och digitaliserad tjänst som gör det väldigt lätt för studenter att hantera.

Dessutom har Hedvig ett väldigt bra betyg på TrustPilot, med ett betyg på 4,8 vilket visar att många är nöjda med deras hemförsäkring.

Gå till Hedvigs studentförsäkring!

Hur kan Hedvig vara billigare än vanliga hemförsäkringar?

Hedvig är billigare än många andra hemförsäkring och det finns en stor anledningen till det. Större delar av deras tjänst är nämligen digitaliserad vilket gör att de kan spara in på många kostnader såsom kundtjänst.

Kundtjänsten och skadeanmälningar sker via deras digitala tjänst genom att du snabbt kan svara på några frågor och få hjälp. Detta gör också att du slipper sitta i långa telefonköer vilket du vanligtvis annars kan få göra för de andra försäkringsbolagen.

Detta gör också att det är mycket enklare för studenter som inte alltid har tid eller ork till att sköta om sin hemförsäkring.

Vad tycker andra om Hedvigs hemförsäkring?

Hedvig har otroligt bra omdömen jämfört med de övriga försäkringsbolagen. På Trustpilot får Hedvig 4,8 stjänor av 5 möjligt och många har gett dem betygen "Utmärkt".

Om man jämför detta med andra försäkringsbolag har de flesta andra försäkringsbolagen fått ett betyg under 2 vilket är väldigt dåligt.

Det finns även andra oberoende tester av Hedvig där de har fått mycket bra betyg.

En av anledningarna till att Hedvig har så bra omdömen är på grund av deras snabba och enkla tjänst. Det tar bara någon minut att komma igång med Hedvig och det är mycket enkelt att hantera sin hemförsäkring digitalt.

Hedvigs hemsida och app är lättnavigerad och det är mycket enkelt att hitta den information man behöver.

Det finns även ett bra FAQ-avsnitt på deras hemsida som besvarar de flesta av frågorna som studenterna kan ha när det kommer till hemförsäkring.

Kan Hedvig vara något för mig?

Hedvig en mycket bra och billig hemförsäkring för studenter. De har alla de viktigaste förmånerna som man behöver och är dessutom en av de billigaste på marknaden.

Hedvig är dessutom en mycket enkel och digitaliserad tjänst som gör det väldigt lätt för studenter att hantera.

Dessutom har Hedvig ett väldigt bra betyg på TrustPilot, med ett betyg på 4,8 vilket visar att många är nöjda med deras hemförsäkring.

Hedvigs olycksfallsförsäkring är däremot inte något som ingår i deras hemförsäkring men något som man kan välja till.

Överlag så är Hedvig en mycket bra hemförsäkring som passar utmärkt för studenter, den är billig och allt som man behöver ingår.

Gå till Hedvigs studentförsäkring!