Inflyttningspresenter till första lägenheten (till studenter)

Studentbostaden, 16 januari 2023

Att flytta hemifrån är en stor milstolpe för många studenter och ett viktigt steg in i vuxenlivet, vilket självklart är något som borde firas med en inflyttningspresent.

I denna artikel kommer vi att gå igenom några olika tips på inflyttningspresenter som passar perfekt för studenter som nyss har flyttat till sin första lägenhet.

Köksredskap

Köksredskap är en utmärkt inflyttningspresent eftersom det är något som alla behöver i sin nya lägenhet.

Fördelen med köksredskap som inflyttningspresent är också att det går att hitta något inom alla olika prisklasser, beroende på vad du kan tänka dig att spendera på en inflyttningspresent.

Om du vill spenderar 300 kronor kan du till exempelvis köpa tapasbrickor eller ett knivblock. Och om du är villig att lägga mer kan du till exempelvis köpa en stekpanna eller kastruller.

Handdukar

Handdukar eller badlakan i hög kvalité kan vara en bra och lyxig inflyttningspresent. De är också praktiska och en användbara present i hemmet.

Om du vill ha ett tips på handdukar så kan vi rekommendera märket Lexington, eftersom de är kända för sin höga kvalitet och hållbarhet.

Kaffebryggare

En kaffebryggare kan vara en bra inflyttningspresent eftersom den både är en praktisk och användbar. Den gör det möjligt att brygga sitt egna kaffe på morgonen, vilket gör att man kan börja dagen på bästa sätt.

Många studenter som dricker kaffe brukar också köpa kaffe ute när de exempelvis är på biblioteket och pluggar, men genom att ha en egen kaffebryggare kan man också spara pengar.

Möbler

Om din presentbudget tillåter så kan en soffa, eller någon annan möbel vara en bra studentpresent. Detta gäller dock endast om person som flyttar hemifrån ännu inte köpt allt till sitt nya hem.

Några exempel på olika möbler som kan vara en bra inflyttningspresent är en ny soffa, säng, matbord eller ett skrivbord.

Tavla

En snygg tavla kan vara en bra inflyttningspresent eftersom den skapar en mer personlig touch på hemmet och gör det mer hemtrevligt.

Om du väljer att köpa en tavla är det dock bra att kolla med den som ska flytta innan, så att du köper något som passar med personens stil.

Heminredning

Förutom tavlor så kan också annan heminredning såsom lampor, klockor, vaser, kuddar, plädar, gardiner, etc. vara bra inflyttningspresenter.

Det kan vara smart att fråga personen som ska flytta vad han eller hon önskar sig så att du vet bättre vad du ska köpa. Annars kan en snygg vas eller en filt vara en bra present om man inte vet vad man ska köpa.

Smarta hem enheter

Om personen tycker om teknik så kan någon typ av smarta hem enheter vara en bra present.

Det finns också massor olika typer av smart inredning såsom smarta lampor för fjärrstyrd belysning, eller kanske en Sonos för personen som tycker om musik.

Böcker

En bra bok eller kokbok kan också vara en bra present, som både kan fungera som avkoppling eller lära studenten något som behövs när man flyttar hemifrån.

Det finns exempelvis massor av bra kokböcker som riktar sig till studenter som inte är så vana med matlagningen och detta kan vara en bra present om personen inte har lagat så mycket mat tidigare.

Växter

Växter kan också vara ett bra val för en inflyttningspresent. De kan framförallt hjälpa till att skapa mer liv och färg i ett nytt hem. Samtidigt som de också kan förbättra luften och skapa en känsla av avkoppling.

Det finns många olika växter att välja mellan, men vi tror att det kan vara smart att välja en lättskött växt som inte kräver så mycket vatten.

Två exempel på växter är Zamiakalla och Svärmorstunga. Detta är lättskötta växter som samtidigt kommer skapa mer liv och färg till det nya hemmet.