Studentbostad i Skövde

Studentbostad i Skövde

Hitta studentbostäder, bostadsköer och få reda på allt som du behöver veta som student i Skövde.

Att hitta en studentbostad när man kommit in på universitetet kan vara svårt. Många studenter väljer att bo i studentbostäder som drivs av olika organisationer.

I denna artikeln kommer vi gå igenom vilka bostadsköer som du behöver ställa dig i om du planerar att söka till eller kommit in på Högskolan i Skövde.

Vilka bostadsköer ska du ställa dig i?

Om du planerar att flytta till Skövde för att börja studera på Högskolan i Skövde finns det flera bostadsköer och bostadsbolag som du behöver ha koll på.

Nedan går vi igenom de olika alternativen mer ingående.

Skövdebostäder

Om du planerar att flytta till Skövde för att studera så är det framförallt bostadskön Skövdebostäder som du behöver ställa dig i. De har cirka 900 studentbostäder för dem som studerar på Högskolan i Skövde.

Förutom studentbostäder finns det även många andra typer av boenden som du kan söka till även om du är student.

Du kan ställa dig i denna bostadskön från och med att du är 15 år, och om du planerar att börja studera i Skövde bör du försöka ställa dig i kön så tidigt som möjligt för att öka din chanser.

Flera andra bostadsbolag som också kan vara intressanta att kolla in går att hitta på Skövdes stad hemsida.

Andra alternativ och tillfälliga lösningar

Om du inte hittat ett boende på några av de alternativen ovan finns det även några andra alternativ och tillfälliga lösningar.

Ett annat alternativ för att hitta en bostad är att leta efter privata bostäder.

Det finns många olika webbplatser som listar privata lägenheter som du kan hyra i andra hand, till exempel Blocket och Facebook Marketplace.

Om du väljer att gå den här vägen, det är viktigt att vara extra försiktig och se till att du har all information du behöver innan du skriver under något kontrakt.

Hur är studentlivet i Skövde?

Högskolan i Skövde är ett litet universitet med mindre än 10000 studenter. Det betyder att studentlivet här är mycket lugnt och att du snabbt lär känna många människor.

Det finns flera studentorganisationer som ordnar olika evenemang och aktiviteter under hela året. Ett bra sätt att engagera sig i studentlivet är att gå med i någon av dessa organisationer.

Studentkåren ansvarar för det övergripande studentlivet vid universitetet och arbetar också för att förbättra utbildningsmiljön och utbildningslokalerna för studenterna.

Om du vill veta mer om studentlivet i Skövde eller om Högskolan i Skövde rekommenderar jag därför att läsa mer på studentkårens hemsida.

Vanliga frågor

Vad händer om man inte får en bostad?Om man inte hittar en studentbostad genom en bostadskö brukar det vanligtvis gå att hyra i andrahand eller att bo inneboende.
Hur hittar man en studentbostad?Det vanligaste sättet att få en studentbostad är genom en bostadskö, men det finns också flera andra sätt att få en studentlägenhet såsom att hyra i andrahand genom sidor såsom Blocket eller Marketplace.
Hur många får man bo i en studentlägenhet?Det finns inga särskilda regler om hur många som får bo i en studentlägenhet. Hyreslagen säger dock är att hyresgäster ska iaktta ”ordning, sundhet och gott skick”, men bortsett från det finns det inga regler om antalet personer.
När är det lättast att få studentbostad?Vanligtvis är det lättast att få bostad under senhösten eller under våren. Om du söker bostad då brukar du inte behöva ha lika många köpoäng.