10 smarta saker för ditt studentrum

Studentbostaden, 20 januari 2023

Att skapa en optimal studiemiljö i ditt studentrum är viktigt för att kunna prestera på bästa sätt och känna dig bekväm och avkopplad. Men det kan ibland vara svårt att veta vad man behöver för att få till en riktigt bra studiemiljö.

För att hjälpa dig att skapa ett mysigt och organiserat studentrum, så har vi samlat 10 smart saker som kommer att göra skillnad. Från praktiska redskap för att förbättra studiemiljön, till stilfulla detaljer som gör rummet mer personligt.

1. Smarta strömbrytare

Smarta strömbrytare gör det möjligt att styra dina strömbrytare genom en app eller Google Assistant. Detta gör att man kan styra lampor och andra apparater via din telefon.

Dessutom kan du schemalägga enheter och sätta dem via timer så att lamporna exempelvis tänds när det är dags för dig att vakna på morgonen.

2. Sladdlös dammsugare

En mindre sladdlös dammsugare kan vara ett bra redskap för studenter eftersom de är lätt att använda och förvara när de inte används. Genom att skaffa sig en liten sladdlös dammsugare kan du enkelt hålla deras studentlägenhet ren utan att dammsugaren ska ta upp för mycket plats.

Ett tips på en sådan dammsugare är Rubicson Skaftdammsugare, som är en smidig, påslös dammsugare och perfekt för snabbstädningar, samtidigt som den inte tar för mycket plats.

3. Bordsfläkt

En bordsfläkt kan vara ett bra redskap att ha för studenter under sommaren när många studentlägenheter kan bli varma och obekväma att bo i.

En bordsfläkt går enklare att flytta runt och kan placeras i rummet där det behövs mest luftcirkulation. Dessa fläktar är också ofta billigare och mindre platskrävande jämfört med en större stationära fläktar.

För dig som funderar på att köpa en fläkt så är Rubicson Bordsfläkt ett populärt alternativ.

4. Trådlös högtalare

En trådlös högtalare kan vara ett bra att ha för studenter på många olika sätt. På fester eller spelkvällar kan det vara praktiskt att ha en trådlös högtalare för att kunna spela musik. De flesta trådlösa högtalare är också enkla att ansluta till olika enheter som smartphones genom Bluetooth.

Dessutom kan de vara bra att ha när man studerar, eftersom du kan använda dem för att skapa en mer positiv och inspirerande studiemiljö genom att spela musik eller ljud som kan hjälpa till att fokusera eller slappna av.

En av våra favoriter är JBL Flip Essential 2, vilket är en trådlös högtalare med • upp till 10 timmars speltid.

5. Brusreducerande hörlurar

Brusreducerande hörlurar kan vara ett värdefullt hjälpmedel när man ska fokusera under studierna. Denna typen av hörlurar är utformade för att minska omgivande ljud som kan distrahera och hindra koncentration.

Genom att använda brusreducerande hörlurar kan man skapa en "tyst zon" och lättare undvika distraktioner från omgivningen som exempelvis buller från korridor eller grannar, eller ljud från TV eller musik.

De hörlurarna som vi rekommenderar är Sony WH-1000XM4. Detta är ett par trådlösa hörlurar med brusreducering och smart teknik för att skapa en förstklassig ljudupplevelse.

6. Minikyl

En minikyl kan vara en bra investering för studenter som bor i ett korridorsrum och delar kylskåp med andra studenter. Eftersom det är ett eget kylskåp kan man ha sin egen mat och dryck och slipper oroa sig för att det tar slut eller försvinner.

Om du letar efter ett minikylskåp så tycker vi att Liebherr TP 1410 kylskåp är riktigt bra. En nackdel med detta kylskåpet dock priset, men det finns också andra mindre och billigare varianter.

7. Multifunktionell laddningsstation

En multifunktionell laddningsstation kan vara ett bra hjälpmedel för studenter som vill ladda flera enheter samtidigt.

Dessa laddningsstationer har flera USB-uttag för att ladda olika enheter som smartphones, surfplattor, datorer och andra elektroniska enheter. Detta gör att man slipper att behöva använda flera olika laddare och kan ladda alla enheter på samma ställe.

Dessa laddningsstationer är också ofta utformade med en organiserad och elegant design, vilket gör att de ser bra ut och tar upp mindre plats.

8. Laptopställ

En laptopställ kan vara ett bra ergonomiskt redskap för studenter som sitter mycket vid datorn. Dessa ställ är utformade för att höja skärmen på datorn till en mer ergonomisk nivå, vilket kan hjälpa till att undvika nack- och ryggproblem.

Laptopställen kan också ha justerbara, vilket gör att man kan anpassa det till en bekväm arbetsposition. Detta kan också hjälpa till att förbättra hållningen och minska belastningen på nacke och axlar.

Om du vill ha ett tips på ett laptopställ så rekommenderar vi DESIRE 2 Supreme Pro Aluminium. Detta är ett kompatibelt laptopställ som stödjer alla bärbara datorer med storlek 10-17,3 tum.

9. Höj- och sänkbart skrivbord

Ett höj- och sänkbart skrivbord kan vara ett bra och ergonomiskt redskap för studenter som sitter mycket vid datorn. Dessa skrivbord är utformade för att kunna justeras i höjd, vilket gör att man kan anpassa arbetsytan till en bekväm arbetsposition.

Det höj- och sänkbara skrivbordet som vi tycker är bäst är Bekant som går att hitta på IKEA. Det är ett riktigt robust skrivbord som kommer hålla i många år framöver.

10. Luftrenare

En luftrenare kan vara ett bra redskap för att förbättra studiemiljön. Luftrenare är utformade för att ta bort föroreningar från luften som kan påverka hälsan och välbefinnandet, såsom damm, pollen, rök, lukt och andra föroreningar.

Detta kan hjälpa till att förbättra luftkvaliteten i rummet och minska risken för allergiska reaktioner, rinnande näsa eller huvudvärk.

En riktigt bra luftrenare är Xiaomi Smart Air Purifier 4. Den har tidigare fått bra betyg i många tester och är mycket populär på marknaden.

Dessa 10 smarta saker kan vara en viktig investering för att skapa en optimal studiemiljö och en bekväm studentlägenhet. De är verktygen som får ditt rum att fungera bättre, och gör det bekvämare att studera och bo i.